Välkommen på konsert

Lördagen den 16 november klockan 17.00 kommer vi att sprida ljus i höstmörkret i form av en konsert hos oss på Björkelund med Hasse Hallström, Ingamay Hörnberg och Lennart Sjöholm.

Det är fri entré men vi kommer att ta upp kollekt under evenemanget till förmån för Läkarmissionen. Det kommer även att finnas en enklare kaffeservering där alla intäkter oavkortat går till Läkarmissionen.


Tre vänner bestämde sig för att göra musik tillsammans med syftet att ge konserter till förmån för Läkarmissionens arbete. Två röster, egentligen helt olika i utryck och register, skulle samsas i samma sånger. Det blev en utmaning för den tredje vännen, men genom sinnrika arrangemang och tonartsbyten lyckades han ge rätt ackompanjemang till de båda rösterna.

Med ett omsorgsfullt sångval och specialskrivna arrangemang bjuder Ingamay, Hasse och Lennart på en musikalisk upplevelse med texter som berör på djupet.

Ingamay Hörnberg

Redan under 1970-talet uppmärksammades Ingamay som sångerska, kompositör och textförfattare. Hon fick stora publika framgångar, inte bara i Sverige, och det blev många skivproduktioner, radio- och TV-program. Under många år var Lennart ”Lelle” Sjöholm arrangör och producent för hennes skivor.

För en bredare allmänhet kanske Ingamay är mest känd som skapare av TV-figuren Skurt. I 18 år formade hon barnprogram i TV3 med den populära dockan. Bland de drygt 3 000 program som producerades fick de tillfällen då Drottning Silvia medverkade (12 år i rad!) särskilt stor uppmärksamhet. Det handlade då ofta om barns situation i olika länder och om barns rättigheter.

Vid sidan av musiken är Ingamay även verksam som tv-producent och programledare.

Hasse Hallström

Hasse Hallström är en mycket uppskattad sångare. Som solist i IBRA-kören har han turnerat flitigt i kyrkor runt om i Sverige. Han har också framträtt på egen hand i många olika sammanhang, bland annat på festivaler och i tv-inspelningar. Hasse har också varit solist i två av de största frikyrkorna i Sverige.

Hans första soloskiva En ny och härlig sång kom 1977 och följdes av flera produktioner tillsammans med andra artister. 1996 spelade Hasse in en ny soloskiva, Ett stilla sommarregn, producerad av låtskrivaren Peter Hallström. Låtmaterialet på den produktionen var delvis annorlunda än på tidigare inspelningar och visade på nya dimensioner av Hasses röst och uttryck.

Hasse har sin dagliga arbetsplats på Läkarmissionen där han arbetar bland annat med testamentsfrågor och gåvor.

Lennart ”Lelle” Sjöholm

Lennart Sjöholm är en av musik-Sveriges mesta doldisar. Som producent och arrangör har han genom åren samarbetat med hundratals artister, både i och utanför Norden. Om man gjorde en lista skulle den i stort sett kunna utgöra en katalog över etablerade artister i Sverige.

När Andraé Crouch vann en Grammy för I’ll be thinking of you deltog Lelle som arrangör. Evie Tornquists Mirror och Come on ring those bells blev också nominerade till Grammy Awards. Producent och arrangör på dessa skivor: Lennart Sjöholm.

Ett annat stort kapitel i Lennarts memoarer kommer säkerligen att handla om Eurovision och svenska Schlagerfestivalen. Under 20 år var han inblandad i elva vinnarlåtar och ytterligare ett 50-tal bidrag som arrangör. De flesta av oss minns säkert när Carola slog igenom med Främling och när hon vann med Fångad av en stormvind åtta år senare. Lennart var där, inte bara som arrangör utan också som en av de fyra i kören!

Den som haft förmånen att hälsa på hemma hos Lennart Sjöholm kan se alla guld- och platinaskivor lite blygsamt hänga på väggarna i trappan ner till källaren. En trave har blivit stående på golvet i ett hörn. Det fanns ingen plats kvar på väggen…

Rulla till toppen