Evas verk räddas för framtiden

Evas verk räddas för framtiden

När Eva Spångberg gick bort den 8 november 2011, försvann en vida känd kulturpersonlighet och småländsk glädjekälla i den kristna kultursfären. Efter hennes genombrott som TV-kändis i början av 1990-talet ökade antalet besökare snabbt från 6 000 till 40 000 per år till hennes trädgård och utställningar i Björkelund i Gamla Hjälmseryd norr om Lammhult.
Nu planerar Ellinor Karlsson, som såg Eva Spångberg som sin andliga moder, och hennes dotter, Greta, att gå vidare med visningar av Eva Spångbergs träskulpturer och målningar för en bredare publik.

Konstnärinnan Eva Spångberg har gjort sig känd som en förkunnare av det kristna kärleksbudskapet och gjorde under hela sin livstid mycket för att nå alla människor med dagens bibelord och ett sunt hälsotänkande.
I portgången till trädgården känns genast värmen från Eva Spångbergs oas, som breder ut sig i ett naturskönt område i Gamla Hjälmseryd.
– ”Välkommen till mitt hjärtas hus” är ett citat som verkligen låg Eva Spångberg varmt om hjärtat, minns Ellinor som har guidat i Eva Spångbergs Björkelund i minst 20 år
Eva Spångberg verkade under större delen av sitt 88-åriga liv som konstnär och gjorde sig känd för sina unika Kristusfigurer.
– En av sina första skulpturer skar hon ut i trä med en vanlig täljkniv, berättar Greta.
Detta är bara en i raden av träskulpturer som ingår i Eva Spångbergs samlingar…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.